Breaking is Olympisch en dus is er ook in Nederland een bond die erover gaat.  Dat is de NADB. De Nederlandse Algemene Danssport Bond (NADB) is opgericht op 9 oktober 1967 als de Nederlandse Amateur Danssport Bond. De NADB ontstond uit een fusie van de Nederlandse Amateur Dansers Club (NADC) uit 1946 en de Amateur Danssport Bond Nederland (ADBN) uit 1957. De wens om Nederland op internationaal danssport gebied door één organisatie te laten vertegenwoordigen lag ten grondslag aan deze fusie. Op 28 september 1993, ter gelegenheid van het verkrijgen van het volledige lidmaatschap van het Nederlands Olympisch Comité*de Nederlandse Sport Federatie (NOC*NSF) werd de naam gewijzigd in Nederlandse Algemene Danssport Bond. De NADB is de vertegenwoordiger van de danssport binnen de Nederlandse sportkoepel NOC*NSF.

Binnen de NADB worden alle zaken rondom Breaking aangestuurd en georganiseerd door de leden van de Breaking Divisie. Het is aan hen de taak om de wereld van de sport en de cultuur en community van het Breaking op weg naar Parijs 2024 zo goed mogelijk met elkaar te verbinden.

Leden van de NADB Breaking Divisie
Technisch directeur: Tyrone van der Meer (topsport traject Paris 2024)
Bondstaken: Hannie van der Geest
Relatiebeheer: Angelo Martinus
Topsport & talent: Paul van Dal, Dewi van Maaren

De Breaking divisie wordt op het gebied van jurering en inrichting van events en rankings geadviseerd door twee advies commissies.

Leden van de advies commissie jurering
– Maikel Walker (WDSF Breaking Judge Trivium adjudicator)
– Jur Bouterse (WDSF Breaking Judge Trivium adjudicator)
– Tjalling Ruiten (WDSF Breaking Judge Threefold adjudicator)

Leden van de advies commissie events
– Mario Walden
– Jair Franken

WDSF 
Net zoals de KNVB is aangesloten bij de FIFA (wereld voetbal bond) is de NADB in internationaal verband aangesloten bij de WDSF (World DanceSport Federation) te Lausanne, Zwitserland. De WDSF is een wereldomvattende internationale sportfederatie waarvan 81 nationale danssport organisaties als vertegenwoordiger voor hun land lid zijn. De WDSF is tevens verantwoordelijk voor de organisatie van Breaking op de Olympische Spelen. Breaking For Gold is de naam van het Breaking programma op weg naar Parijs 2024.

Menno van Gorp eerste officiële wereldkampioen Breaking
In Juni 2019 organiseerde de WDSF het eerste door het IOC goedgekeurde WK Breaking in Nanjing China. Menno van Gorp uit Nederland wist dit evenement te winnen en werd daarmee de eerste officiële wereldkampioen Breaking. In September 2019 presenteerde de WDSF Breaking op de World Urban Games in Budapest. In Juni 2021 vond er voor het eerst een WDSF Europees Kampioenschap plaats in Sochi, Rusland. In December 2021 staat er een WDSF WK gepland in Parijs en in juni 2022 is Breaking onderdeel van de World Games in Birmingham, Alabama, USA.

Nederlandse deelnemers aan WDSF Kampioenschappen.
2019 WDSF World Championship, China
Menno van Gorp (winnaar), Sjoerd Poldermans, Boukje van Hoorn

2019 World Urban Games, Hongarije
Menno van Gorp (2e plaats)

2021 WDSF European Championship, Rusland
Taofik Amrani, Lorenzo Caboni (Top 8), Boukje van Hoorn

2021 WDSF World Championship, Frankrijk
– Lorenzo Caboni (Top 16), Shane Boers (Top 32), Boukje van Hoorn (Top 32)